Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule oplossen

ik weet niet hoe ik de v2 kan oplossen in deze formule:

2,5 x 9,2 = 1/2 x 1,5 x v22 - 1/2 x 1,5 x 3,22

het antwoord was v2 = 6,4

yalda
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 15 mei 2013

Antwoord

Beste Yalda,

Eerst maar eens vereenvoudigen:

2,5 x 9,2 = 23
1/2 x 1,5 = 0,75
1/2 x 1,5 x 3,22 = 7,68

Je vergelijking wordt dan:
23 = 0,75 x v22 - 7,68

Nu de balansmethode. Links en rechts van =-teken 7,68 optellen:
30,8 = 0,75 x v22

Links en rechts delen door 0,75:
41,07 = v22

Links en rechts wortel trekken:
6,4 = v2

Bij jouw tweede vraag help ik je op weg, en mag je deze zelf uitwerken, OK?

GHvD
woensdag 15 mei 2013

©2001-2024 WisFaq