Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

2+ 2/(x-3)=6
Als ik aan beide kanten -2 doe,
2/(x-3)=4
(x-3)/2=1/4
x-3=1/2
x=31/2
Kloppen deze stappen of doe ik iets wat niet mag? (Ik twijfel namelijk ofdat ik het wel op de goede manier doe).

Yvette
Iets anders - maandag 13 mei 2013

Antwoord

Dat is prima zo...

Op deze pagina kan je nog wat rekenregels en voorbeelden vinden voor het oplossen van gebroken vergelijkingen.

WvR
maandag 13 mei 2013

©2001-2024 WisFaq