Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Wortelvergelijking oplossen

Vergelijking oplossen van 4-√(2x-8)=1
Stel dat ik x = 4 neem dan krijg ik 4-√2·4-8 = 4-√0 = 4. 4 = 1
Hoe reken ik deze vergelijking uit, welke stappen moet ik verder nemen? Ik hoop dat u mij verder kunt helpen.

Yvette
Iets anders - zondag 12 mei 2013

Antwoord

Het 'principe' is: isoleren, kwadrateren en controleren.

4-√(2x-8)=1
-√(2x-8)=-3
√(2x-8)=3
(2x-8)=9
2x-8=9
2x=17
x=81/2

Invullen leert dat dit een oplossing is.

Zie voorbeelden vergelijkingen oplossen

PS
Ik heb wel even haakjes gezet om 2x-8.

WvR
zondag 12 mei 2013

©2001-2024 WisFaq