\require{AMSmath} Afgeleide sinusoïde Hallo :),Ik moet de afgeleide van de functie 2-4sin(2x) zien te makenIk heb het als volgt gedaan:Y(x) = 2-4sin(2x)Y'(x)= -4 · 2cos(2x)Y'(x)= -8cos(2x)Echter moet ik ook de richtingscoëfficiënt in het punt (0,2) weten.Ik dacht het volgende:Y'(0)Dus: -8cos(2·0) = -8cosEn hoe moet ik dit nu verder uitwerken? Want in de correctievoorschrift staat Y'0= -8 (zonder enige verdere uitwerking..)Alvast bedankt Joop Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 11 mei 2013 Antwoord y'(0)=-8·cos(2·0)=-8·1=-8. De cosinus van 0 radialen is immers 1? WvR zaterdag 11 mei 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo :),Ik moet de afgeleide van de functie 2-4sin(2x) zien te makenIk heb het als volgt gedaan:Y(x) = 2-4sin(2x)Y'(x)= -4 · 2cos(2x)Y'(x)= -8cos(2x)Echter moet ik ook de richtingscoëfficiënt in het punt (0,2) weten.Ik dacht het volgende:Y'(0)Dus: -8cos(2·0) = -8cosEn hoe moet ik dit nu verder uitwerken? Want in de correctievoorschrift staat Y'0= -8 (zonder enige verdere uitwerking..)Alvast bedankt Joop Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 11 mei 2013
Joop Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 11 mei 2013
y'(0)=-8·cos(2·0)=-8·1=-8. De cosinus van 0 radialen is immers 1? WvR zaterdag 11 mei 2013
WvR zaterdag 11 mei 2013
©2001-2024 WisFaq