Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule omzetten

Hallo,

Er wordt gevraagd om Log H = 0,767 * log G - 2,097 om te zetten naar H= a * G^b

Ik heb het volgende gedaan:


1) Log H = 0,767 * log G - 2,097
2) Log H = Log (G^0,767) - Log (10^-2,097) (Klopt de min hier wel?)
3) Log H = Log (G^0,767 *10^-2,097)
4) H = 10^(-2,097) * G^(0,767)

Moet ik bij stap 2 een vermenigvuldiging gebruiken of is de min goed?

Alvast bedankt,

Joop

Joop
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 10 mei 2013

Antwoord

Bij 2) klopt één van de minnen niet...

Je kunt -log(102,097) schrijven en dan moet je bij 3) delen of je schrijft +log(10-2,097) en dan moet je bij 3) vermenigvuldigen.

Dus je maakt twee fouten die elkaar wonderwel opheffen...

WvR
vrijdag 10 mei 2013

©2001-2024 WisFaq