Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Getal van Reynolds, omschrijven

Ik kom er niet uit met een bepaalde opdracht, waarbij de formule omgeschreven moet worden.
De hoofdformule is: Nre = (p·v·D)/ µ
Vraag is D uit te rekenen waarbij Nre, p al bekend zijn. v wordt uitgerekend door het getal dat in m3/sec te delen door A (oppervlakte). Echter is D niet bekend waardoor er dus omgeschreven moet worden.

v = (2,49·10-3)/ 1/4·$\pi$· d2
Als dit berekend wordt komt dit uit: 0,0032/d2
Wat in de hoofdformule ingevuld wordt.
Nre = (p·v·D) / µ
(5,0 · 104)= ((0,0032/d2) · d · 790 )/ 0,0012

Nu is mijn vraag, hoe bereken ik van hier uit D (diameter)?

Pascal
Student hbo - vrijdag 10 mei 2013

Antwoord

(0,0032/d2)·d·790 = 790·0,0032/d = 2,528/d

Dus:
50000 = (2,528/d)/0,0012
0,0012·50000 = 2,528/d

d = 2,528/(0,0012·50000)

OK?

GHvD
vrijdag 10 mei 2013

©2001-2024 WisFaq