\require{AMSmath} Hoe moet ik x uitdrukken als functie van y? Hoe moet ik x uitdrukken als functie van y?Bijvoorbeeld:y=1/4·5·√(x-1) Anne Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 10 mei 2013 Antwoord $\begin{array}{l} y = \frac{1}{4} \cdot 5 \cdot \sqrt {x - 1} \\ 4y = 5 \cdot \sqrt {x - 1} \\ \frac{4}{5}y = \sqrt {x - 1} \\ \frac{{16}}{{25}}y^2 = x - 1 \\ \frac{{16}}{{25}}y^2 + 1 = x \\ \end{array}$Zoiets moet het zijn... $y \ge 0$ WvR vrijdag 10 mei 2013 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe moet ik x uitdrukken als functie van y?Bijvoorbeeld:y=1/4·5·√(x-1) Anne Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 10 mei 2013
Anne Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 10 mei 2013
$\begin{array}{l} y = \frac{1}{4} \cdot 5 \cdot \sqrt {x - 1} \\ 4y = 5 \cdot \sqrt {x - 1} \\ \frac{4}{5}y = \sqrt {x - 1} \\ \frac{{16}}{{25}}y^2 = x - 1 \\ \frac{{16}}{{25}}y^2 + 1 = x \\ \end{array}$Zoiets moet het zijn... $y \ge 0$ WvR vrijdag 10 mei 2013
WvR vrijdag 10 mei 2013
©2001-2025 WisFaq