Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kansdichtheid

Hallo wisfaq,

Gegeven: $f(x,y)=c(x^{2}-y^{2})e^{-x}$
Voor: $0 \le x < \infty$ en $- x \le y \le x$

Nu is de opgave om c te brereken. Hoe moet ik dit aanpakken? Ik weet 1=dubbele integraal van f(x,y) moet gelden. De grenzen lukken niet. Ik kom op een gegeven moment uit op een iets wat ik niet kan integreren.

laura
Student hbo - zaterdag 4 mei 2013

Antwoord

Laura,
Integratie bij vaste x over y levert c(2x3-2x3/3)exp(-x)=(4/3)cx3exp(-x). Nu deze integreren over x van 0 naar oneindig. Levert 8c=1,dus c=1/8.

kn
zondag 5 mei 2013

©2001-2024 WisFaq