Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een nalatenschap van €25.000

Een nalatenschap van €25.000 wordt onder 3 neven verdeeld en belegd tot hun 21 ste verjaardag. Ze zijn 15, 10 en 7 jaar oud en zullen een zelfde som ontvangen. Het kapitaal wordt uitgezet op samengestelde intrest 4%. Welke som wordt er voor ieder belegd?

Gribbe
3de graad ASO - zaterdag 4 mei 2013

Antwoord

Noem de 3 bedragen x (oudste), y en z (jongste)
Je kunt nu 3 vergelijkingen met deze 3 onbekenden opstellen.
x + y + z = ...
x.(1,04)6 = y.(1,04)... = z.(1,04)...

Vul zelf maar in.

Druk nu met deze laatste uitdrukkingen x en y uit in functie van z en vul dit in in de eerste vergelijking.
Zo moet het lukken.

LL
zaterdag 4 mei 2013

©2001-2024 WisFaq