Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleiden

ik kom verkeerd uit bij de afgeleide te bepalen van ¡Ì(4-x2)
D(¡Ì(4-x2)= D((4-x2))^1/2= 1/2¡¤(4-x)^(-1/2)= 1/(2¡Ì(4-x2)
dit klop echter niet.

sara
3de graad ASO - zaterdag 4 mei 2013

Antwoord

Tussen haakjes moet 4 - x2 staan en je vergeet de kettingregel. Je moet dus nog vermenigvuldigen met -2x en dat is de afgeleide van -x2
En een negatieve exponent (hier -1/2) laat de bijbehorende vorm toch naar de noemer verhuizen??

MBL
zaterdag 4 mei 2013

©2001-2024 WisFaq