Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Veranderingen en afgeleiden

Gegeven: f(x)= 1/5x2 over het interval [-3,3]
Gevraagd: bereken de gemiddelde helling tussen de punten (-2,f(-2)) en (2,f(2)).
Oplossing....
Ik veronderstel dat ik dit moet oplossen mbv het differentiequotient = delta y/ delta x en dus is dan over een interval, maar wat moet ik doen met die twee punten?
Alvast bedankt

Nicola
3de graad ASO - vrijdag 3 mei 2013

Antwoord

De gemiddelde helling tussen de punten wil dus zeggen over het interval [-2,2]. $\Delta$y=0 en $\Delta$x=4, de helling is 0. Meer moet het niet zijn...

WvR
vrijdag 3 mei 2013

©2001-2024 WisFaq