Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

Hallo, moet de volgende vergelijking oplossen:

960-3040x2/(190x2+60)2=0

Lauren
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 3 mei 2013

Antwoord

3040x2/(190x2+60)2=960
3040x2=960(190x2+60)2

Hierna haakjes wegwerken. Stel x2=p (dus x4=p2), dan krijg je een 'gewone' kwadratische vergelijking waarmee je p kunt oplossen. Wanneer je p weet, dan weet je ook x. OK?

GHvD
vrijdag 3 mei 2013

©2001-2024 WisFaq