Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Scheve ellips

Ik probeer van een ellips een puntenlijst te genereren. Normaliter doe ik dit mbv volgende vergelijking ;

Z=a*SQRT(1-(b^2)/(x^2))

Waarin a en b de diameters zijn van de ellips. Dit werkt altijd goed, maar nu moet ik een scheve ellips en heb eigenlijk geen flauw idee hoe dit moet. Kan mij hier iemand mee helpen?

Gerald
Student hbo - woensdag 1 mei 2013

Antwoord

Je kunt een parameter gebruiken. Laat (bijvoorbeeld) t lopen van 0 tot 2p. Het volgende voorschrift geeft je dan een scheve ellips:

\left\{ \begin{array}{l} x = 2\cos \left( {t - \frac{1}{3}\pi } \right) \\ y = 2\sin \left( t \right) \\ \end{array} \right.



Klik op 't plaatje om zelf te experimenteren...

WvR
zondag 12 mei 2013

©2001-2025 WisFaq