Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70185 

Re: Hellingshoek berekenen

Ik snap het! dankuwel!

weet u toevallig ook hoe het dan omgekeerd moet?
Ik moet nu p=(1,2)en m=0,13 omzetten in de formule y= mx+p

Nou kom ik tot y=0,13x+p
maar hoe maak ik van die (1,2) een getal? moet ik hem dan weer eerst radiaal maken?

Vera
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 29 april 2013

Antwoord

De vraag 'of ik het toevallig weet' klinkt niet erg vertrouwensvol!
Maar goed, ik zal me er overheen proberen te zetten.

Zou (1,2) niet een punt zijn i.p.v. een getal? Waarom zou iemand haakjes om een getal plaatsen?
Je begint terecht met y = 0,13x + p.
Vervang nu x door 1 en y door 2 om de waarde van p vast te leggen.

Wat hier gebeurt is een lijn met een voorgeschreven helling (het getal 0,13) door een gegeven punt sturen.

MBL
maandag 29 april 2013

©2001-2024 WisFaq