\require{AMSmath} Afgeleide exponentiele en logaritmische functies Hoe kan ik de afgeleide berekenen:$f(x)=x\left( {\frac{{360}}{{x^{\sqrt 2 } }}} \right) - 8\left( {\frac{{360}}{{x^{\sqrt 2 } }}} \right)$ anne 3de graad ASO - zondag 28 april 2013 Antwoord Wat is dit nu weer? Misschien helpt het om het functievoorschrift eerst te herschrijven? $ \begin{array}{l} f(x) = x\left( {\frac{{360}}{{x^{\sqrt 2 } }}} \right) - 8\left( {\frac{{360}}{{x^{\sqrt 2 } }}} \right) \\ f(x) = x \cdot 360 \cdot x^{ - \sqrt 2 } - 8 \cdot 360 \cdot x^{ - \sqrt 2 } \\ f(x) = 360x^{1 - \sqrt 2 } - 2880x^{ - \sqrt 2 } \\ \end{array} $ Dan zal het wel lukken? WvR zondag 28 april 2013 Re: Afgeleide exponentiele en logaritmische functies ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe kan ik de afgeleide berekenen:$f(x)=x\left( {\frac{{360}}{{x^{\sqrt 2 } }}} \right) - 8\left( {\frac{{360}}{{x^{\sqrt 2 } }}} \right)$ anne 3de graad ASO - zondag 28 april 2013
anne 3de graad ASO - zondag 28 april 2013
Wat is dit nu weer? Misschien helpt het om het functievoorschrift eerst te herschrijven? $ \begin{array}{l} f(x) = x\left( {\frac{{360}}{{x^{\sqrt 2 } }}} \right) - 8\left( {\frac{{360}}{{x^{\sqrt 2 } }}} \right) \\ f(x) = x \cdot 360 \cdot x^{ - \sqrt 2 } - 8 \cdot 360 \cdot x^{ - \sqrt 2 } \\ f(x) = 360x^{1 - \sqrt 2 } - 2880x^{ - \sqrt 2 } \\ \end{array} $ Dan zal het wel lukken? WvR zondag 28 april 2013
WvR zondag 28 april 2013
©2001-2024 WisFaq