Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kettinglijn

Hallo, ik kom niet uit de berekening van een kettinglijn.
De algemene functie voor de lengte van de ketting luidt:
L=2·a·sinh(B/a)
(waarbij a=H/q ; en B=halve overspanning, zowel a en B doen er opzich niet toe in de vraagstelling).

Nu is het probleem: vanuit a tot L komen is uiteraard geen probleem, maar ik wil de omgekeerde route bewandelen.
Ik weet L (de kettinglengte), en ik wil weten welke waarde 'a' daarbij hoort.

Wie weet het?

Bvd, Willem

Willem
Student hbo - dinsdag 23 april 2013

Antwoord

Had je Re: Kettinglijn toepassingen al bekeken? De inverse van sinh dus...

WvR
dinsdag 23 april 2013

 Re: Kettinglijn 

©2001-2024 WisFaq