\require{AMSmath} Wortelfunctie Hey, Kan er iemand mij helpen met volgende afgeleide: y= x * (x+2)Ik geraak tot X·(x+2)1/2 (1 · (x+2)1/2) + (x·(1/2(x+2)-1/2) (x+2)1/2 + (1/2x2+2x)-1/2 Hoe raak ik verder? Alvast bedankt! John Iets anders - maandag 27 januari 2003 Antwoord Hoi, Je moet hier gebruik maken van de productregel. Algemeen (f*g)' = f'g + g'f x*(x + 2) x((x + 2))' + x'(x + 2) productregel x/(2(x + 2)) + (x + 2) kettingregel (x + 2(x + 2) * (x + 2))/(2(x + 2)) (x + 2(x + 2))/(2(x + 2)) (3x + 4) / (2(x + 2)) Davy dinsdag 28 januari 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hey, Kan er iemand mij helpen met volgende afgeleide: y= x * (x+2)Ik geraak tot X·(x+2)1/2 (1 · (x+2)1/2) + (x·(1/2(x+2)-1/2) (x+2)1/2 + (1/2x2+2x)-1/2 Hoe raak ik verder? Alvast bedankt! John Iets anders - maandag 27 januari 2003
John Iets anders - maandag 27 januari 2003
Hoi, Je moet hier gebruik maken van de productregel. Algemeen (f*g)' = f'g + g'f x*(x + 2) x((x + 2))' + x'(x + 2) productregel x/(2(x + 2)) + (x + 2) kettingregel (x + 2(x + 2) * (x + 2))/(2(x + 2)) (x + 2(x + 2))/(2(x + 2)) (3x + 4) / (2(x + 2)) Davy dinsdag 28 januari 2003
Davy dinsdag 28 januari 2003
©2001-2024 WisFaq