\require{AMSmath} Afgeleide wortelfunctie Er is volgende functie: $f(x)=\sqrt{2700x^{2} + 900}$.Hoe bereken je hier dan de afgeleide van en lost men op naar x? Alvast bedankt! Tom 2de graad ASO - zaterdag 20 april 2013 Antwoord Op 6. Wortelfuncties staat uitleg met voorbeelden.Ik doe dat zo:$\begin{array}{l} f(x) = \sqrt {2700x^2 + 900} = 30\sqrt {3x^2 + 1} \\ f'(x) = 30 \cdot \frac{1}{{2\sqrt {3x^2 + 1} }} \cdot 6x \\ f'(x) = \frac{{90x}}{{\sqrt {3x^2 + 1} }} \\ \end{array}$Nul stellen en oplossen? $\begin{array}{l} \frac{{90x}}{{\sqrt {3x^2 + 1} }} = 0 \\ 90x = 0 \\ x = 0 \\ \end{array}$Zoiets?Tip WvR zaterdag 20 april 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Er is volgende functie: $f(x)=\sqrt{2700x^{2} + 900}$.Hoe bereken je hier dan de afgeleide van en lost men op naar x? Alvast bedankt! Tom 2de graad ASO - zaterdag 20 april 2013
Tom 2de graad ASO - zaterdag 20 april 2013
Op 6. Wortelfuncties staat uitleg met voorbeelden.Ik doe dat zo:$\begin{array}{l} f(x) = \sqrt {2700x^2 + 900} = 30\sqrt {3x^2 + 1} \\ f'(x) = 30 \cdot \frac{1}{{2\sqrt {3x^2 + 1} }} \cdot 6x \\ f'(x) = \frac{{90x}}{{\sqrt {3x^2 + 1} }} \\ \end{array}$Nul stellen en oplossen? $\begin{array}{l} \frac{{90x}}{{\sqrt {3x^2 + 1} }} = 0 \\ 90x = 0 \\ x = 0 \\ \end{array}$Zoiets?Tip WvR zaterdag 20 april 2013
WvR zaterdag 20 april 2013
©2001-2024 WisFaq