Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Recursieformule anatonen door partiële integratie

In = int ( dt / (t2+1)n )

Bewijs dat
In+1 = t / ( 2n . (t2+1)n )+ (2n-1)/2n . In

met behulp van partiële integratie

ik snap niet goed hoe ik hier aan moet beginnen, je kan toch pas partieel integreren als de graad van de teller 1 kleiner is als de graad van de stam van de noemer?
Dit is hier toch niet het geval?

Kan iemand mij helpen aub?

Anonie
3de graad ASO - zaterdag 20 april 2013

Antwoord

Begin met In, integreer partieel, schrijf t2=t2+1-1 en je vindt dat
In=t/(t2+1)n+2nIn-2nIn+1.

kn
zaterdag 20 april 2013

©2001-2024 WisFaq