Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lengte berekenen schuine zijde driehoek 45 graden

Hoe kan men dit berekenen? Lengte 1.00 meter breedte 1.00 meter schuine zijde 45 graden.

j kris
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 19 april 2013

Antwoord

De schuine zijde van een gelijkbenige, rechthoekige driehoek met rechthoekszijden van 1 meter is gelijk aan $\sqrt{2}$ meter. Denk maar aan de stelling van Pythagoras.

AC2=AB2+BC2
AC2=12+12
AC2=1+1
AC2=2
AC=$\sqrt{2}$

Helpt dat?

WvR
zaterdag 20 april 2013

©2001-2024 WisFaq