Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gelijkbenige driehoek berekenen

Ik moet van hoek ABC de lengte van zijde AC weten. Ik heb de gegevens: AB= 6, BC= 6 en hoek B=70 graden. Hoe bereken ik dan AC?

Gijs
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 16 april 2013

Antwoord

Maak eerst een tekening:

q70103img1.gif

Teken de hoogtelijn vanuit B:

q70103img2.gif

Je hebt dan twee rechthoekige driehoeken, waarvan je hoek en een zijde kent. Deze hoogtelijn is ook de deellijn van hoek B, omdat het een gelijkbenige driehoek is. Met de sinus kan je dan de lengte van AS (en SC) berekenen.

Zou dat lukken?

WvR
dinsdag 16 april 2013

©2001-2025 WisFaq