Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verkeersdoorstroming

alle auto's rijden 48 km/h, allen zijn 5 m lang en bewaren een onderlinge afstand van 20 m. bereken de doorstroming D (=het aantal auto's (per rijbaan) dat per minuut een meetpunt passeert).

Alvast bedankt.

de formule moest je zelf opstellen. ik had al een begin gemaakt: 48 km/h : 3,6 = 13,3 m/s afstand = 20 + 5 = 25, dus ongeveer na 3 sec. komt er een auto voorbij en in een minuut: 20 auto's, dus D = 20 dacht ik. Misshien kunnen jullie me verder helpen.

Freek
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 27 januari 2003

Antwoord

Hoi Freek,
48 km/h = 48000 m/h = 800 m/min = 32*25 m/min, dus D = 32. Je maakt een rekenfout: die ongeveer 3 seconden is eerder een kleine 2 seconden...

Groeten, Christophe.

Christophe
dinsdag 28 januari 2003

©2001-2024 WisFaq