\require{AMSmath} Gebroken vergelijkingen oplossen Hoe los ik dit op? 5 6—- + —- = 82x 3xEn deze? 2—- + 7 = 05x Tanja Leerling mbo - zondag 14 april 2013 Antwoord Probleem:$\frac{5}{{2x}} + \frac{6}{{3x}} = 8$Vermenigvuldig links en rechts met 'x':$\frac{5}{2} + \frac{6}{3} = 8x$Reken uit wat kan:$2\frac{1}{2} + 2 = 8x$$4\frac{1}{2} = 8x$Vermenigvuldig links en rechts met '2':$9 = 16x$Deel links en rechts door '16':$x = \frac{9}{{16}}$Opgelost!Dat kan met tweede vergelijking ook! Probeer 't maar 's! WvR zondag 14 april 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe los ik dit op? 5 6—- + —- = 82x 3xEn deze? 2—- + 7 = 05x Tanja Leerling mbo - zondag 14 april 2013
5 6—- + —- = 82x 3x
2—- + 7 = 05x
Tanja Leerling mbo - zondag 14 april 2013
Probleem:$\frac{5}{{2x}} + \frac{6}{{3x}} = 8$Vermenigvuldig links en rechts met 'x':$\frac{5}{2} + \frac{6}{3} = 8x$Reken uit wat kan:$2\frac{1}{2} + 2 = 8x$$4\frac{1}{2} = 8x$Vermenigvuldig links en rechts met '2':$9 = 16x$Deel links en rechts door '16':$x = \frac{9}{{16}}$Opgelost!Dat kan met tweede vergelijking ook! Probeer 't maar 's! WvR zondag 14 april 2013
WvR zondag 14 april 2013
©2001-2024 WisFaq