Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Eenheidscirkel r=1

Ik heb de volgende vraag, gegeven is de functie f(x) = sin x
Gevraagd wordt bereken f(-1/2 ) en f(171/4 ). Ik heb hier de volgende antwoorden gegeven voor f(-1/2 ) = -1 en voor
f(171/4 ) = -1/22. Nu wordt echter nog gevraagd om met de rekenmachine f(2) in drie decimalen te benaderen. Het is mij onduidelijk wat te doen want er is geen gegeven dus weet niet of er wel een oplossing is. Kunt u mij zeggen of ik het bij het juiste eind heb als ik zeg dat
f(2) niet bestaat of heb ik het helemaal mis?

wouter
Iets anders - maandag 27 januari 2003

Antwoord

Je hebt het inderdaad helemaal mis! Als je f(2) wilt benaderen, dan moet je dus intikken sin(2) en je apparaat geeft dan het antwoord.
Let er alleen op dat je de machine op radialen zet in plaats van de gebruikelijke graden.
Je bent misschien in de war gebracht door het ontbreken van de p. Praktisch betekent het eigenlijk alleen maar dat er dan in het algemeen geen mooi antwoord uit komt; combinaties mét p (maar zeker niet elke) geven soms wel mooie resultaten. Jouw twee voorbeelden lieten dat zien.

MBL
maandag 27 januari 2003

©2001-2024 WisFaq