Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 70075 

Re: Normale verdeling

Bedankt! Helaas geraak ik er nog steeds niet uit. Ik kom voor m=48 uit en voor s=6. Zit ik hier al juist?
Ik heb de volgende vergelijkingen genomen:

45 = m -3s
50 = m - 2s

Hoe moet ik hier dan mee verder?

Lore
3de graad ASO - vrijdag 12 april 2013

Antwoord

Ik kom op iets anders uit:

$
\eqalign{\begin{array}{l}
\Phi (z) = 0,96\,\,geeft\,\,z \approx 1,751 \\
\Phi (z) = 0,99\,\,geeft\,\,z \approx 2,326 \\
1,751 = \frac{{40 - m}}{s}\,\,en\,\,2,326 = \frac{{45 - m}}{s} \\
m \approx {\rm{24}}{\rm{,8}}\,\,{\rm{en}}\,\,{\rm{s}} \approx {\rm{8}}{\rm{,7}} \\
\end{array}}
$

Als je 't gemiddelde en de standaarddeviatie weet kun je, neem ik aan, wel uitrekenen wat 'x' moet zodat hij niet meer dan 0,5% van de gevallen te laat komt?

Maak een tekening...

WvR
vrijdag 12 april 2013

©2001-2024 WisFaq