\require{AMSmath} Een sinus gelijkstellen aan een cosinus Kan iemand me uitleggen hoe je de sinus van een hoek gelijkstelt aan de cosinus van een andere hoek en dit algebraïsch uitrekent?Bijvoorbeeld: cos 3x = sin 7x joeri Iets anders - zaterdag 6 april 2013 Antwoord Allereerst kun je een sinus omzetten in een cosinus en andersom:$\begin{array}{l} \sin A = \cos \left( {\frac{1}{2}\pi - A} \right) \\ \cos A = \sin \left( {\frac{1}{2}\pi - A} \right) \\ \end{array}$In dit geval wordt dat bijvoorbeeld:$\cos \left( {3x} \right) = \sin \left( {\frac{1}{2}\pi - 3x} \right)$Dus schrijf je:$\sin \left( {\frac{1}{2}\pi - 3x} \right) = \sin \left( {7x} \right)$Kan je er dan verder mee? WvR zaterdag 6 april 2013 Re: Een sinus gelijkstellen aan een cosinus ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Kan iemand me uitleggen hoe je de sinus van een hoek gelijkstelt aan de cosinus van een andere hoek en dit algebraïsch uitrekent?Bijvoorbeeld: cos 3x = sin 7x joeri Iets anders - zaterdag 6 april 2013
joeri Iets anders - zaterdag 6 april 2013
Allereerst kun je een sinus omzetten in een cosinus en andersom:$\begin{array}{l} \sin A = \cos \left( {\frac{1}{2}\pi - A} \right) \\ \cos A = \sin \left( {\frac{1}{2}\pi - A} \right) \\ \end{array}$In dit geval wordt dat bijvoorbeeld:$\cos \left( {3x} \right) = \sin \left( {\frac{1}{2}\pi - 3x} \right)$Dus schrijf je:$\sin \left( {\frac{1}{2}\pi - 3x} \right) = \sin \left( {7x} \right)$Kan je er dan verder mee? WvR zaterdag 6 april 2013
WvR zaterdag 6 april 2013
©2001-2025 WisFaq