Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Toon aan dat de punten van de kromme K voldoen aan de vergelijking

Toon aan dat de punten van de kromme K voldoen aan de vergelijking 4(y-1)2=x2(4-x2) en K: x=2cost y=1+sin2t

Annie
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 april 2013

Antwoord

Dag Annie,
Wat heb je al zelf geprobeerd? (zie spelregels)
Ik neem aan dat je weet dat elk punt met coordinaten (x,y) waarvoor je vergelijking klopt ook op de bij die vergelijking horende kromme ligt.
Dus invullen, vereenvoudigen en als het dan klopt ligt dat punt op de kromme K.
Laat maar weten als je er niet uit komt.
Lieke.

ldr
maandag 1 april 2013

©2001-2024 WisFaq