Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking rechte evenwijdig met rechte

Bepaal een stelsel cartesische vergelijkingen van de rechte d die a en b snijdt en evenwijdig is met c.
a: (x-9)/2=(y-6)=z/-2
b: x+y+3=0 en z+5=0
c: x/2=y/2=z/3
We moeten daarvoor eerst een vlak bepalen // met c en door a, ook een vlak // met c en door b. Dit kan ik wel maar waarom moeten we dit doen? Kunnen we dit grafisch zien? Want weet niet hoe ik aan zo een oefening moet beginnen

Vannes
3de graad ASO - maandag 25 maart 2013

Antwoord

Hallo,

Het vlak // met c en door a bevat alle lijnen die a snijden en tegelijkertijd evenwijdig zijn met c.
Het vlak // met c en door b bevat alle lijnen die b snijden en evenwijdig zijn met c.
De snijlijn van deze twee vlakken ligt in beide vlakken, deze lijn is dus evenwijdig met c en gaat bovendien zowel a als b snijdt. Dit is dus de gevraaagde lijn.

GHvD
maandag 25 maart 2013

 Re: Vergelijking rechte evenwijdig met rechte 

©2001-2024 WisFaq