Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

E macht en wortel vereenvoudigen

Ik loop vast bij de volgende opdracht:
f(x)=e-2x·√3x
f'(x)=

ik kom tot:
f'(x)= -2e-2x·√3·x1/2+e-2x·√3·1/2√x

Graag zou ik hulp krijgen hoe ik dit verder moet vereenvoudigen

Randy
Student hbo - donderdag 21 maart 2013

Antwoord

Dag Randy,
Ik neem aan dat het gaat om: f(x)=e-2x.√(3x)
En f'(x)=-2·e-2x·√(3)·√(x)+e-2x·√(3)/(2√(x))
Je zou √(3) en e-2x buiten haakjes kunnen brengen bijvoorbeeld.
Meestal moet je dan oplossen f'(x)=0 en e-2x wordt nooit 0, dus dat zou kunnen helpen bij het oplossen van f'(x)=0.

ldr
donderdag 21 maart 2013

 Re: E macht en wortel vereenvoudigen 

©2001-2024 WisFaq