\require{AMSmath} Afgeleide aantonen Het gaat hier om de functie:f(x)=(x2+1) : (2x-1)2En de volgende afgeleide moet worden aangetoond:f’(x)=(-2x-4) : (2x-1)3Zou iemand mij dit stapsgewijs kunnen uitleggen?(ik ken de quotiëntregel etc. maar ik kom gewoon niet op het goede antwoord uit…)Alvast bedankt! Tijs Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 20 maart 2013 Antwoord tijs,De teller van de afgeleide =2x(2x-1)2-(x2+1)2(2x-1)2=(2x-1)(-2x-4) en de noemer wordt (2x-1)4. kn woensdag 20 maart 2013 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Het gaat hier om de functie:f(x)=(x2+1) : (2x-1)2En de volgende afgeleide moet worden aangetoond:f’(x)=(-2x-4) : (2x-1)3Zou iemand mij dit stapsgewijs kunnen uitleggen?(ik ken de quotiëntregel etc. maar ik kom gewoon niet op het goede antwoord uit…)Alvast bedankt! Tijs Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 20 maart 2013
Tijs Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 20 maart 2013
tijs,De teller van de afgeleide =2x(2x-1)2-(x2+1)2(2x-1)2=(2x-1)(-2x-4) en de noemer wordt (2x-1)4. kn woensdag 20 maart 2013
kn woensdag 20 maart 2013
©2001-2025 WisFaq