Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vereenvoudigen?

Dit is de formule: S=(x·y·1,05)-(x·0,11)
hoe zou ik deze kunnen vereenvoudigen of anders kunnen opstellen zodat de formule x=..... word, of iets dergelijks
alvast hartelijk bedankt

Gerrit
Iets anders - maandag 27 januari 2003

Antwoord

Beste Gerrit,
Het ligt er een beetje aan wat je 'eenvoudig' noemt.
S=(x·y·1,05)-(x·0,11)
S=x·y·1,05-x·0,11 (haakjes mogen weg)
S=1,05xy-0,11x (volgorde wijzigen)
S=(1,05y-0,11)x (x eruit)
x=S/(1,05y-0,11) (schrijven als x=..)
Deze laatste lijkt me het handigst.

M.v.g.

PHS
maandag 27 januari 2003

©2001-2024 WisFaq