Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekening termen met gegeven voorschrift

Goede dag=
Een voorschrift is gegevven met :
u(n+2)=4(n+1)-u(1) en u(4)=194 ook behoren alle termen tot
N(0) en u(1)Bereken u(1),u(2),u(3) en u(5)
Ik ga naar:
u(3)= 4u(2)-u(1)
u(4)=4u(3)-u(2)
194=(4(4u(2))-u(1))-u(2)
194=15u(2)-4u(1)
En hoe nu verder ?
Bedankt voor een bereidwillig antwoord
groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - woensdag 20 maart 2013

Antwoord

Rik,
194=16u(2)-5u(1) en u(2)=3u(1).

kn
woensdag 20 maart 2013

 Re: Berekening termen met gegeven voorschrift  

©2001-2024 WisFaq