Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formule omschrijven

Ik weet niet hoe ik de formule van slingertijd moet omschrijven om 'g' uit te rekenen.

Formule is T=2p.Öl/g

Alvast bedankt!

Ana Or
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 19 maart 2013

Antwoord

T=2p×Ö(l/g)
T2=4p2(l/g) (links en rechts kwadrateren, om de wortel kwijt te raken)
g×T2=4p2×l (links en rechts vermenigvuldigen met g)
g=4p2×l/T2 (links en rechts delen door T2 )

Meer moet het niet zijn.

hk
dinsdag 19 maart 2013

©2001-2024 WisFaq