Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verdubbelingstijd hoeveelheid

een hoeveelheid wordt ieder jaar met 8% vergroot.
hoe lang duurt het voordat de hoeveelheid is verdubbeld?

(het antwoord is 9,0064 jaar)
hoe doe ik dit op mijn GR? met log? en hoe typ ik dat in?

Stella
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 18 maart 2013

Antwoord

De groeifactor per jaar is 1,08. Er geldt dan 1,08t=2.

1,08t=2
log(1,08t)=log(2)
t·log(1,08)=log(2)
t=$\large\frac{log(2)}{log(1,08)}$

...en dan ben je er wel, denk ik...

GR aanzetten en tik maar in...

Zie ook 1. Rekenregels machten en logaritmen

WvR
maandag 18 maart 2013

©2001-2024 WisFaq