Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Evenwijdige raaklijnen

Van mijn oefenopdracht heb ik een vraag waar ik niet uitkom het is voorbereiding examen. kan iemand me helpen? dit komt uit het hoofdstuk afgeleiden van irrationale functies

Bepaal de punten (a,f(a)) op de grafiek van de functie f met voorschrift f(x)=√(8-2x2), waarin de raaklijnen evenwijdig zijn met de rechte van de vergelijking y=x+3

jennif
3de graad ASO - zondag 17 maart 2013

Antwoord

Bepaal de afgeleide van f en stel f'(x)=1 (de richtingscoëfficiënt van y=x+3), oplossen en zou het dan lukken?
Ik neem aan dat je weet hoe je de afgeleide van f bepaalt.

WvR
zondag 17 maart 2013

©2001-2024 WisFaq