Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Weibull

De weibull cumulatieve verdelingsfunctie is
F(x)=1-e^-(x/alfa)b
Nu zoek ik de verdelingsfunctie.
Hoe pak ik dit aan?

roos
Student universiteit - zaterdag 16 maart 2013

Antwoord

De cumulatieve verdelingsfunctie heet ook wel gewoon de verdelingsfunctie. Misschien gaat het om de kansdichtheid?
De kansdichtheid $f$ en de verdelingsfunctie $F$ hangen als volgt samen: $$F(x)=P(X\le x)=\int_{-\infty}^xf(t)\,\mathrm{d}t.$$
Dan weet je nu ook hoe je $f$ uit $F$ kunt maken.

kphart
zaterdag 16 maart 2013

©2001-2024 WisFaq