Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 69869 

Re: Oplossen hogere graads vergelijking

Fantastisch! Dit werkt. Het toepassen van de rekenregels is moeilijker dan je denkt... Je zou me enorm helpen om de vergelijking te herschrijven om nu ook A te destilleren, dat is me na een uur ploeteren niet gelukt...
Alvast bedankt!

Martin
Iets anders - donderdag 14 maart 2013

Antwoord

Bedoel je dat als y, B, C en D bekend is je A wilt berekenen?

$
A = \Large\frac{{C \cdot (D + 1)^y }}{{\left( {B + 1} \right)^y }}
$

WvR
donderdag 14 maart 2013

©2001-2024 WisFaq