\require{AMSmath} Afgeleide van functie f(x)=1/ sqrt(6x) = - (1)/(2 sqrt(6) x3/2))Dit is echter niet het volledige antwoord het moet korter kunnen!Hoe schrijf ik deze uitkomst nog korter? henkja Leerling mbo - maandag 11 maart 2013 Antwoord Je bent wel bijzonder slordig in je notatie. Het gaat om het bepalen van de afgeleide? Ik zou geen bezwaar hebben tegen deze uitwerking:$\begin{array}{l} f(x) = \frac{1}{{\sqrt {6x} }} = \frac{1}{{\left( {6x} \right)^{\frac{1}{2}} }} = \left( {6x} \right)^{ - \frac{1}{2}} \\ f'(x) = - \frac{1}{2}\left( {6x} \right)^{ - 1\frac{1}{2}} \cdot 6 = - \frac{3}{{\left( {6x} \right)^{1\frac{1}{2}} }} = - \frac{3}{{\sqrt {\left( {6x} \right)^3 } }} \\ \end{array}$Maar als je 't helemaal goed wilt doen kan je er ook nog dit van maken:$f'(x) = - \large\frac{3}{{\sqrt {\left( {6x} \right)^3 } }} = - \frac{3}{{6\sqrt 6 \cdot \sqrt {x^3 } }} = - \frac{1}{{2\sqrt 6 \cdot \sqrt {x^3 } }} = - \frac{{\sqrt 6 }}{{12\sqrt {x^3 } }}$ WvR maandag 11 maart 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
f(x)=1/ sqrt(6x) = - (1)/(2 sqrt(6) x3/2))Dit is echter niet het volledige antwoord het moet korter kunnen!Hoe schrijf ik deze uitkomst nog korter? henkja Leerling mbo - maandag 11 maart 2013
henkja Leerling mbo - maandag 11 maart 2013
Je bent wel bijzonder slordig in je notatie. Het gaat om het bepalen van de afgeleide? Ik zou geen bezwaar hebben tegen deze uitwerking:$\begin{array}{l} f(x) = \frac{1}{{\sqrt {6x} }} = \frac{1}{{\left( {6x} \right)^{\frac{1}{2}} }} = \left( {6x} \right)^{ - \frac{1}{2}} \\ f'(x) = - \frac{1}{2}\left( {6x} \right)^{ - 1\frac{1}{2}} \cdot 6 = - \frac{3}{{\left( {6x} \right)^{1\frac{1}{2}} }} = - \frac{3}{{\sqrt {\left( {6x} \right)^3 } }} \\ \end{array}$Maar als je 't helemaal goed wilt doen kan je er ook nog dit van maken:$f'(x) = - \large\frac{3}{{\sqrt {\left( {6x} \right)^3 } }} = - \frac{3}{{6\sqrt 6 \cdot \sqrt {x^3 } }} = - \frac{1}{{2\sqrt 6 \cdot \sqrt {x^3 } }} = - \frac{{\sqrt 6 }}{{12\sqrt {x^3 } }}$ WvR maandag 11 maart 2013
WvR maandag 11 maart 2013
©2001-2024 WisFaq