\require{AMSmath} Korter schrijven Bij f(x)=sqrt(sin2x) krijg ik als antwoord:1/2 sqrt(sin2x)Helaas is dit niet goed! Kan iemand mij helpen?Ook bij:f(x)=x2+3/2-x2kom ik uit op:10x/x4-4x2+4Dit antwoord is goed maar moet nog verkort worden! Hier krijg ik niet het juiste antwoord uit:sAlle hulp welkom! john Leerling mbo - maandag 11 maart 2013 Antwoord Het bepalen van de afgeleide van $f(x) = \sqrt {\sin 2x}$ gaat zo:$f'(x) = \large\frac{1}{{2\sqrt {\sin 2x} }} \cdot \cos (2x) \cdot 2 = \frac{{\cos 2x}}{{\sqrt {\sin 2x} }}$Dat is twee keer de kettingregel. Daar moet je nog maar 's naar kijken...Je kunt $f'(x) = \large\frac{{10x}}{{x^4 - 4x^2 + 4}}$ schrijven als $f'(x) = \large\frac{{10x}}{{\left( {x^2 - 2} \right)^2 }}$. Klopt dat?PSJe notatie is erg onduidelijk. Je moet haakjes schrijven waar dat nodig is! WvR maandag 11 maart 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Bij f(x)=sqrt(sin2x) krijg ik als antwoord:1/2 sqrt(sin2x)Helaas is dit niet goed! Kan iemand mij helpen?Ook bij:f(x)=x2+3/2-x2kom ik uit op:10x/x4-4x2+4Dit antwoord is goed maar moet nog verkort worden! Hier krijg ik niet het juiste antwoord uit:sAlle hulp welkom! john Leerling mbo - maandag 11 maart 2013
john Leerling mbo - maandag 11 maart 2013
Het bepalen van de afgeleide van $f(x) = \sqrt {\sin 2x}$ gaat zo:$f'(x) = \large\frac{1}{{2\sqrt {\sin 2x} }} \cdot \cos (2x) \cdot 2 = \frac{{\cos 2x}}{{\sqrt {\sin 2x} }}$Dat is twee keer de kettingregel. Daar moet je nog maar 's naar kijken...Je kunt $f'(x) = \large\frac{{10x}}{{x^4 - 4x^2 + 4}}$ schrijven als $f'(x) = \large\frac{{10x}}{{\left( {x^2 - 2} \right)^2 }}$. Klopt dat?PSJe notatie is erg onduidelijk. Je moet haakjes schrijven waar dat nodig is! WvR maandag 11 maart 2013
WvR maandag 11 maart 2013
©2001-2024 WisFaq