\require{AMSmath} Driehoeken Van een rechthoekige driehoek is bekend:Lengte schuine zijde 100 cmDe scherpe hoek is 15 gradenHoe hoog is de korte kant?Help Chris Leerling mbo - zondag 10 maart 2013 Antwoord Dat lijkt me wel iets om met de sinus te doen. Dat wordt dan zoiets als:$\begin{array}{l} \sin (15^\circ ) = \frac{{overstaande\,\,rechthoekszijde}}{{100}} \\ overstaande\,\,rechthoekszijde = 100 \cdot \sin (15^\circ ) \approx 25,9 \\ \end{array}$Op Rekenen met sinus, cosinus en tangens kan je er van alles over vinden. WvR zondag 10 maart 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Van een rechthoekige driehoek is bekend:Lengte schuine zijde 100 cmDe scherpe hoek is 15 gradenHoe hoog is de korte kant?Help Chris Leerling mbo - zondag 10 maart 2013
Chris Leerling mbo - zondag 10 maart 2013
Dat lijkt me wel iets om met de sinus te doen. Dat wordt dan zoiets als:$\begin{array}{l} \sin (15^\circ ) = \frac{{overstaande\,\,rechthoekszijde}}{{100}} \\ overstaande\,\,rechthoekszijde = 100 \cdot \sin (15^\circ ) \approx 25,9 \\ \end{array}$Op Rekenen met sinus, cosinus en tangens kan je er van alles over vinden. WvR zondag 10 maart 2013
WvR zondag 10 maart 2013
©2001-2024 WisFaq