\require{AMSmath} Wortels van breuken in de standaardvorm Goedemiddag,Ik zit met een probleem. Ik ben wiskunde aan het leren voor de 21+ test voor het HBO. Maar ik kom er niet uit bij wortels van breuken in de standaardvorm. Ik snap de uitleg niet, kan iemand mij uitleggen wat je nou precies moet doen?Bijvoorbeeld: $\eqalign{\left( {\sqrt {\frac{4}{3}} } \right)^5}$ of $\eqalign{\left( {\sqrt {\frac{3}{2}} } \right)^3}$Ik snap hierbij de uitleg niet, wat moet ik nou precies doen?Ik hoop dat iemand mij kan helpen! Vera Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 8 maart 2013 Antwoord $\eqalign{\left( {\sqrt {\frac{4}{3}} } \right)^5 = \left( {\frac{{\sqrt 4 }}{{\sqrt 3 }}} \right)^5 = \frac{{32}}{{9\sqrt 3 }} = \frac{{32}}{{27}}\sqrt 3}$$\eqalign{\left( {\sqrt {\frac{3}{2}} } \right)^3 = \left( {\frac{{\sqrt 3 }}{{\sqrt 2 }}} \right)^3 = \frac{{3\sqrt 3 }}{{4\sqrt 2 }} = \frac{3}{4}\sqrt 6}$Misschien helpen de 90 hits van GOOGLE?Zo niet dan nog maar 's vragen... Zie Zoeken in WisFaq WvR vrijdag 8 maart 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Goedemiddag,Ik zit met een probleem. Ik ben wiskunde aan het leren voor de 21+ test voor het HBO. Maar ik kom er niet uit bij wortels van breuken in de standaardvorm. Ik snap de uitleg niet, kan iemand mij uitleggen wat je nou precies moet doen?Bijvoorbeeld: $\eqalign{\left( {\sqrt {\frac{4}{3}} } \right)^5}$ of $\eqalign{\left( {\sqrt {\frac{3}{2}} } \right)^3}$Ik snap hierbij de uitleg niet, wat moet ik nou precies doen?Ik hoop dat iemand mij kan helpen! Vera Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 8 maart 2013
Vera Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 8 maart 2013
$\eqalign{\left( {\sqrt {\frac{4}{3}} } \right)^5 = \left( {\frac{{\sqrt 4 }}{{\sqrt 3 }}} \right)^5 = \frac{{32}}{{9\sqrt 3 }} = \frac{{32}}{{27}}\sqrt 3}$$\eqalign{\left( {\sqrt {\frac{3}{2}} } \right)^3 = \left( {\frac{{\sqrt 3 }}{{\sqrt 2 }}} \right)^3 = \frac{{3\sqrt 3 }}{{4\sqrt 2 }} = \frac{3}{4}\sqrt 6}$Misschien helpen de 90 hits van GOOGLE?Zo niet dan nog maar 's vragen... Zie Zoeken in WisFaq WvR vrijdag 8 maart 2013
Zie Zoeken in WisFaq
WvR vrijdag 8 maart 2013
©2001-2024 WisFaq