Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Moeilijke onbepaalde integraal

Zit met 2 vraagjes
integraal berekenen van
1) Ö(1-x2)/x; los dit op door substitutie x= sint en vervolgens nog eens u = tan ( x/2) en kom tot de uitkomst
ln|tan(t/2)| + cos t, maar moet tot de uitkomst komen
ln( 1-Ö(1-x2))-ln(x), wat zijn de tussenstappen
2) xÖ(1+5x-x2); ik maak de substitutie t= 2/Ö(29)(x-5/2) en kom dan tot een integraal waar ik niet verder kan nl.29/4 ( Ö(29)/2 *t+5/2)Ö(1-t2)

Hoe moet ik verder? Zou ergens tot een Bgsin moeten komen?

Vannes
3de graad ASO - dinsdag 5 maart 2013

Antwoord

Hallo

Je bedoelt waarschijnlijk : u = tan(t/2)
Jouw oplossing is ook correct.
Ga maar eens na dat :

tan(t/2) = (1-cost)/sint

en dan zie je het wel.

Kun je eens nagaan of je tweede opgave wel juist is weergegeven?

LL
woensdag 6 maart 2013

 Re: Moeilijke onbepaalde integraal 

©2001-2025 WisFaq