\require{AMSmath} Afgeleiden van veeltermfuncties hoiIk moet iets oplossen waar ik niet uitkom. Ik heb hulp nodigBepaal a en b zodat de functie f met voorschrift f(x)=ax3+bx2-4 een relatief maximum bereikt in (2,0)Wil je me alstublieft helpen? jennie 3de graad ASO - zondag 3 maart 2013 Antwoord Je weet f(x)=0.Voor een relatief maximum geldt in ieder geval f'(x)=0f'(x)=3ax2+2bx en x=2 met f(x)=0 geeft:8a+4b-4=012a+4b=0Dat is een stelstel van 2 vergelijkingen met twee onbekenden. Dat kan je vast oplossen......en dan nog wel even controleren of het een (relatief) maximum is, denk ik... WvR maandag 4 maart 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
hoiIk moet iets oplossen waar ik niet uitkom. Ik heb hulp nodigBepaal a en b zodat de functie f met voorschrift f(x)=ax3+bx2-4 een relatief maximum bereikt in (2,0)Wil je me alstublieft helpen? jennie 3de graad ASO - zondag 3 maart 2013
jennie 3de graad ASO - zondag 3 maart 2013
Je weet f(x)=0.Voor een relatief maximum geldt in ieder geval f'(x)=0f'(x)=3ax2+2bx en x=2 met f(x)=0 geeft:8a+4b-4=012a+4b=0Dat is een stelstel van 2 vergelijkingen met twee onbekenden. Dat kan je vast oplossen......en dan nog wel even controleren of het een (relatief) maximum is, denk ik... WvR maandag 4 maart 2013
WvR maandag 4 maart 2013
©2001-2024 WisFaq