Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een lelijk monstertje

Hoe kan ik er de afgeleide van vinden, a.u.b.:
((1-sin2x))ln(x) ?
Dank u wel.

Marcel
Student universiteit - zondag 26 januari 2003

Antwoord

Hoi,

Dit ziet er wel een lelijk monster(tje) uit...
Neem y=((1-sin2(x)))ln(x), dan is ln(y)=ln(x).ln(1-sin2(x))/2, zodat y'/y=d/dx(ln(x).ln(1-sin2(x))/2).
Dus:
y'=y.[d/dx(ln(x)).ln(1-sin2(x))+ln(x).d/dx(ln(1-sin2(x)))]/2

En van hier vind je je weg wel, vermoed ik…

Groetjes,
Johan

andros
maandag 27 januari 2003

©2001-2024 WisFaq