\require{AMSmath} Hoeveel tekens kan je maken? Er zijn 6 plaatsen waar puntjes kunnen staan. Er moet minimaal 1 puntje staan. Hoeveel puntjes-combinaties zijn er mogelijk met de 6 puntjes van het braille zonder uitzonderingen? En als er 16 uitzonderingen (puntjescombinaties die niet kunnen) zin?Moet dit weten voor praktische opdracht wiskunden en kom er echt niet uit. Hannek Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 29 november 2001 Antwoord Zes puntje kunnen "aan" of "uit" zijn. Er zijn dan 26=64 mogelijkheden.Leeg mag niet (is dat zo?), dus 63 mogelijkheden.Als er 16 niet mogelijk zijn (en die ene lege niet) dan heb je dus 63-16=47 mogelijkheden. WvR donderdag 29 november 2001 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Er zijn 6 plaatsen waar puntjes kunnen staan. Er moet minimaal 1 puntje staan. Hoeveel puntjes-combinaties zijn er mogelijk met de 6 puntjes van het braille zonder uitzonderingen? En als er 16 uitzonderingen (puntjescombinaties die niet kunnen) zin?Moet dit weten voor praktische opdracht wiskunden en kom er echt niet uit. Hannek Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 29 november 2001
Moet dit weten voor praktische opdracht wiskunden en kom er echt niet uit.
Hannek Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 29 november 2001
Zes puntje kunnen "aan" of "uit" zijn. Er zijn dan 26=64 mogelijkheden.Leeg mag niet (is dat zo?), dus 63 mogelijkheden.Als er 16 niet mogelijk zijn (en die ene lege niet) dan heb je dus 63-16=47 mogelijkheden. WvR donderdag 29 november 2001
WvR donderdag 29 november 2001
©2001-2024 WisFaq