Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleide opschrijven

ik moet de afgeleide zo kort mogelijk opschrijven.
Deze twee sommen snap ik helaas niet.

f(x)=ln5x

en

f(x)=4xlnx

Ik heb alles al geprobeerd maar kom er niet achter.
Hopelijk kunnen jullie me helpen en het liefst met uitleg! Zodat ik de andere sommen zelf kan maken!

Alvast bedankt!

s claa
Leerling mbo - woensdag 27 februari 2013

Antwoord

f(x)=ln(5x)
f'(x)=$\frac{1}{5x}\cdot 5$=$\frac{1}{x}$

of...

f(x)=ln(5x)=ln(5)+ln(x)
f'(x)=$\frac{1}{x}$

f(x)=4x·ln(x)
f'(x)=4·ln(x)+4x·$\frac{1}{x}$=4ln(x)+4

Je kunt 's kijken op differentiëren en de spelregels lezen...

WvR
woensdag 27 februari 2013

©2001-2024 WisFaq