Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Formules

formule: N=31t2-t3+100
t is tijd in dagen met t=0 op 1 juni 0.00 uur.

a)hoeveel Coloradokevers zijn er op 10 juni om 12.00 uur.
ik had: t=9,5 GR geeft antwoord y=2040

a) Op welke datum is het aantal Coloradokevers maximaal? Hoeveel is dat maximale aantal?
ik had: GR optie maximum geeft x=20,67 en y=4513,48
x=20,67 hiervan moet je nu dus de datum maken en ik dacht t=0 op 1 juni om 0.00 uur en x=21 (20,67 afgerond) dus t= 20 juni Maar antwoordboekje zegt 21 juni. Dit kan toch niet want t=0 op 1 juni 0.00 uur dus t=1 op 2 juni 0.00 uur enz... t=20 op 21 juni?

yalda
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 26 februari 2013

Antwoord

$t=1$ is aan het eind van 1 juni, $t=2$ is aan het eind van 2 juni, ..., $t=20$ is aan het eind van 20 juni; $t=20{,}67$ is dus op 21 juni (ongeveer 4 uur 's middags).

kphart
dinsdag 26 februari 2013

©2001-2025 WisFaq