\require{AMSmath} Integraal met substitutiemethode We hebben de verschillende substitutiemethodes gezien en moeten de integraal berekenen van 1) sqrt( 9x2-4) 2) 2/(2+sinx) Bij de 2de weet ik dat we de t-formules moeten gebruiken maar dan bekom ik de integraal van 1/(2+2t+2t2), hoe moet ik verder? En bij de eerste? Vannes 3de graad ASO - dinsdag 26 februari 2013 Antwoord Hallo 1)We beginnen met een partiële integratie en de rest kun je dan wel volgen, veronderstel ik. 2) Schrijf t2+t+1 als t2 + 2.1/2.t + 1 = t2 + 2.1/2.t + 1/4 + 3/4 = (t+1/2)2 + 3/4 Dan kom je uit bij een Bgtan(...) Lukt het zo? LL dinsdag 26 februari 2013 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
We hebben de verschillende substitutiemethodes gezien en moeten de integraal berekenen van 1) sqrt( 9x2-4) 2) 2/(2+sinx) Bij de 2de weet ik dat we de t-formules moeten gebruiken maar dan bekom ik de integraal van 1/(2+2t+2t2), hoe moet ik verder? En bij de eerste? Vannes 3de graad ASO - dinsdag 26 februari 2013
Vannes 3de graad ASO - dinsdag 26 februari 2013
Hallo 1)We beginnen met een partiële integratie en de rest kun je dan wel volgen, veronderstel ik. 2) Schrijf t2+t+1 als t2 + 2.1/2.t + 1 = t2 + 2.1/2.t + 1/4 + 3/4 = (t+1/2)2 + 3/4 Dan kom je uit bij een Bgtan(...) Lukt het zo? LL dinsdag 26 februari 2013
LL dinsdag 26 februari 2013
©2001-2024 WisFaq