Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Gebruik t-formules

Bij het gebruik van t-formules in sommige integralen, wordt de overgang gemaakt:
tan(t/2)= sqrt((1-cost)/(1+cost))
Maar hoe komt men hier aan, weet wel dat sint = 2u/(1+u2) en cos t = (1-u2)/(1+u2) en tan t= sint/cost?

Vannes
3de graad ASO - maandag 25 februari 2013

Antwoord

Diana,
cost=cos21/2t-sin21/2t=2cos21/2t-1= 1-2sin21/2t.Dus hieruit volgt dat 2cos21/2t=1+cost en 2sin21/2t=1-cost,zodat tan2(1/2t)=sin2(1/2t)/cos2(1/2t)=(1-cost)/(1+cost).

kn
maandag 25 februari 2013

©2001-2024 WisFaq