Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 69749 

Re: De adjacency van een niet gericht netwerk

Heel erg bedankt!

Ik wil graag nog het volgende element in termen van A en v uitdrukken. Zij N een matrix waarvan een element Npj gelijk is aan het aantal gemeenschappelijke buren van de knooppunten i en j. Als ik het goed begrijp heeft Npj de volgende uitdrukking

Npj=SOM[Apl·A_lj],l=1...n, met Apj een element van A.

Dan volgt dat N=A(AT). Er zit geen vektor v in dit product dus dit kan niet correct zijn. Ik zie niet waar de fout zit.

Vriendelijke groeten,

Viky


Viky
Iets anders - donderdag 21 februari 2013

Antwoord

Klopt, dat is de formule voor $N$; je hebt $N$ dus, via $N=AA^T$, dus in $A$ uitgedrukt. Overigens, $A$ is symmetrisch, dus ook $N=A^2$.
Dat $\mathbf{v}$ niet in die formule voorkomt is toch niet erg?

kphart
donderdag 21 februari 2013

©2001-2024 WisFaq